Районният съд в Монтана потвърди наказателно постановление на председателя на

...
Районният съд в Монтана потвърди наказателно постановление на председателя на
Коментари Харесай

ЧЕЗ отнесе глоба за некачествена електроенергия

Районният съд в Монтана удостовери наказателно разпореждане на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране, с което на 12.05.2021 година на " ЧЕЗ Разпределение България “ АД е наложена санкция от 60 000 лв. за доставка на некачествена електрическа сила на консуматори, оповестиха от правосъдната палата в Монтана, заяви Българска телеграфна агенция.

Основание за глобата е инспекция на доставяната от сдружението сила след голям брой тъжби на консуматори от област Монтана.

На инцидентен принцип при инспекцията са определени 51 тъжби, след които е и тази на В.Г. от село Лехчево в община Бойчиновци, област Монтана.

При замервания на доставяната електрическа сила до дома на В.Г. в Лехчево в интервала 29 август 2020 година до 6 октомври 2020 година е открито, че тя не дава отговор на индикаторите, избрани в методиката на ЧЕЗ, предпазена при приемането на лицензия на сдружението за тази активност.

Според данните от протокола за инспекцията 99,8 % от записаните успоредни стойности на захранващото напрежение са в границите на допустимите отклонения, само че методиката изисква 100% от тези стойности да са в границите на допустимите отклонения.

Поради това съдът е решил, че наложената глоба на сдружението от 60 000 лв. е обективна, прецизираха от правосъдната палата в Монтана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР