Районният инспектор от полицията в София Станимир Благунов е задържан

...
Районният инспектор от полицията в София Станимир Благунов е задържан
Коментари Харесай

Районен инспектор в София е в ареста заради подкуп

Районният контрольор от полицията в София Станимир Благунов е арестуван за приемане на  рушвет посредством изнудване, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследването по случая е почнало първоначално на  август тази година,  когато жител е подал сигнал, че Благунов му е изискал 850 лева, с цел да не му връчи по надлежния ред призовка за осъществено административно нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията заречен да не извърши отговорностите си, като по този метод обезпечи приключване на отминалостта за осъществена на административно-наказателната отговорност по отношение на жителя.

Днес Софийска градска прокуратура е поискала уличеният за подкуп чиновник да остане за непрекъснато в ареста. Очаква се съдът да вземе решение.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба, и право да се упражнява избрана специалност или активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР