Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 38-годишен мъж с

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 38-годишен мъж с
Коментари Харесай

Заловиха каналджия без книжка с дерегистриран бус с 26 мигранти в Карлово

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен 38-годишен мъж с букви С.С., който е заловен на 19 юни 2023 година в Карлово да транспортира незаконни мигранти. Мъжът е имал и съизвършител, който не е открит.

Каналджията е упрекнат за това, че в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице, за да набави за себе си имотна полза, незаконно подкрепили чужденци да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Престъплението е квалифицирано по член 281 ал.2 т. 1, т.4 и т.5 вр. алинея 1 вр. чл.20 ал.2, ал.3 и ал.4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

Двамата каналджии за превозвали с товарен микробус " Пежо Боксер " 26 мъже от Афганистан, измежду които е имало 13-годишен юноша. Около към 9 ч. сутринта през вчерашния ден бусът е бил спрян от полицейски патрул за инспекция. Той е бил каран от арестувания. В транспортното средство са открити афганистанците, които нямали документи за идентичност. Установено е, че водачът няма брошура, а управляваният от него микробус е бил дерегистриран.

Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура в Пловдив да внесе в съда Карлово искане да му бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".
 Заловиха дрогиран водач, превозвал мигранти край Клисура
Заловиха дрогиран водач, превозвал мигранти край Клисура

Случаят е от тази нощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР