Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже,

...
Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже,
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за грабеж на пари от игрална зала в град Генерал Тошево

Районна прокуратура-Добрич задържа за период до 72 часа двама мъже, упрекнати за осъществяването на обир в съучастничество от игрална зала в град Генерал Тошево. 37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по чл.198, алинея 4, по отношение на ал.1, по отношение на чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс. Те са добре известни на органите на реда и са осъждани за разнообразни закононарушения, измежду които обири и грабежи.
 
Около 03,00 часа на 29 януари 2024 година, откакто изчакали всички гости на игралната зала да изоставен обекта, двамата обвинени влезнали. По-възрастният създал изстрел с газов револвер във въздуха и съумял да изплаши крупието, което било на промяна в този миг. Съпротивата на дамата била сломена със мощ, тя била завързана, с цел да не алармира за грабежа.
 
В.И. и К.М. взели наличните от оборота на игралната зала пари в размер на към 5000 лв., портативен компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и железен сейф, в който съгласно наличната досега информация имало 25 000 лв., и го взели. Напуснали мястото на престъплението и се разделили, като всеки се заел с друга задача по укриване на следите от закононарушението и на ограбеното.
 
След като съумяла да се освободи, дамата подала сигнал. Незабавно е стартирана работа по следствие на случая и търсене на причинителите. Установена е съпричастността на двамата обвинени и на 30 януари В.И. и К.М. са арестувани и привлечени в качеството им на обвинени.
 
Работата по случая продължава под управлението и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата мъже,  като следва настояването да бъде прегледано от съда в границите на днешния ден.
 
Подробности за случая бяха дадени на брифинг пред медиите от представителя на районната прокуратура прокурор Даниел Илиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР