Ранените момчета са играели футбол по време на взрива Руските

...
Ранените момчета са играели футбол по време на взрива Руските
Коментари Харесай

Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца

Ранените момчета са играели футбол по време на гърмежа

Руските войски нанесоха удар по детска площадка в Салтивски регион на Харков, три от ранените деца са в извънредно тежко положение, предадоха Укринформ и Българска телеграфна агенция, като цитира ръководителя на локалната военна администрация Олег Синегубов. Той направи това изказване в ефира на националния маратон " Единни вести ".

" Сега се събират лекари от профилирани лечебни заведения и всички старания ще бъдат ориентирани към спасяването на живота им ", добави той, като посочи, че положението на двама ранени възрастни се прецизира. По време на гърмежа децата са играели футбол на площадката, която се намира близо до учебно заведение. Установено е, че имат контузии на белия дроб, по главата, едно от момчетата ще претърпи ампутация на стъпалото. 

Освен това ударът е развалил жилищни здания. По-рано беше обявено, че при удара по жилищен регион на Харков са били ранени три момчета, 55-годишен мъж и 80-годишна жена.

Руската войска съобщи през днешния ден, че е завзела още две украински села в източната и североизточната част на страната. Руските войски се възползват от обстоятелството, че украинските сили изпитват дефицит на муниции и хора, с цел да печелят терен, отбелязва Агенция Франс Прес. Руското министерство на защитата съобщи, че е поело контрола над селата Новокалиново и Кисльовка, в региона на Харков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР