Ръководството на Народният театър се превърна в нещо между полиция

...
Ръководството на Народният театър се превърна в нещо между полиция
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Ръководството на Народния театър е нещо между полиция и прокуратура, ще се намеся

Ръководството на Народният спектакъл се трансформира в нещо сред полиция и прокуратура. Ръководството вика хора да ги разпитва, твърди служебният министър на културата Велислав Минеков пред Би Ти Ви.

Получавам недоволства всеки ден. Получавам ги документално, идват хора да се оплакват и персонално. Има доста истории за описване. Атмосферата е ужасна, слушам ужасяващи неща, добави той.

„ Някой е помолен да напусне театъра, откакто е бил добре предизвестен и против едно обезщетение от две заплати. Тук има доста истории. Едни вършат подписка, другите вършат. Има някакво разделяне. Очевидно е, че този спектакъл продължава ослепително да работи. Този проблем беше крит в продължение на месеци. За страдание там има една взаимозависимост. Това съм го казвал и различен път, зависимостта е сред шефа и двете госпожи. За него те са най-голямата полезност в театъра, а всичко останали няма значение. В най-скоро време ще се намеся “, изясни още Минеков.

 

Министърът съобщи, че ще намеси в най-скоро време.

 

Той разяснява и заплатите на създателите, като поянси, че би трябвало да се преценява с отпуснатия бюджет.

5,7 млн. лв. е дотацията за Народния спектакъл тази година, заяви министърът. Другите доходи са от билети. Този спектакъл е жертван на облага, само че те не могат да се харчат безотговорно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР