Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел във

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел във
Коментари Харесай

Борел се чуди колко грешки е допуснал Израел, преди да убие 140 хуманитарни работници на ООН

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел във вторник повтори загрижеността си по отношение на убийството на седем служащи за филантропична помощ от Израел " по простъпка " предходната седмица в Газа, предава " Ройтерс ".

На фона на тежката филантропична обстановка в линията Газа, натискът върху Израел и неговите западни съдружници нараства поради рецесията, изключително от основаната в Съединени американски щати благотворителна организация  " Световната централна кухня "  (WCK).

Въздушният удар умъртви седем служащи - трима английски жители, австралиец, полски жител, двоен жител на Съединени американски щати и Канада и палестинец.

Израел назова това " неточност ", само че WCK сподели, че счита, че не е случай и че израелската войска съзнателно е нацелила конвоя.

Споделяйки видеоклип от изявлението си с BBC на X във вторник, Борел предложи четири стъпки - преустановяване на огъня, освобождение на заложници, увеличена филантропична поддръжка и политическо решение - " за незабавно справяне с ужасната обстановка в Газа и слагане на завършек на войната ".

Споменавайки убийството на седемте филантропични служащи от WCK, той означи, че, което " шокира доста хора по света ".

" Но се чудя какъв брой неточности са били позволени преди при убийството на 140 филантропични служащи от организацията на Организация на обединените нации . Бяхме шокирани може би тъй като са европейци или от западни страни. "

Въздушният удар на 1 април против служащите на WCK провокира мощно наказание по целия свят и апели за отговорност, като мнозина, в това число създателят на WCK Хосе Андрес, оспорват изказванието на Израел, че това е " неточност " и случай на " неправилно идентифициране ".

Той сподели, че явно Съединени американски щати са оказали по-голям напън върху Израел , което го е предиздвикало да отвори още веднъж някои направления за помощ, с цел да даде повече филантропична поддръжка на гладуващото население на Газа, което " демонстрира, че е допустимо да се усили потокът от филантропична поддръжка. "

" Дори премахването на " Хамас " в Газа...това няма да реши всички проблеми " , сподели Борел, имайки поради обстановката на Западния бряг.

" Трябва да продължим да осъждаме това, което направи " Хамас ". Но в това време би трябвало да предотвратим повече цивилни жертви. Не знам дали (от Южна Газа). Ние продължаваме да молим да не нападна Рафах. ". "

Напрежението на Западния бряг нараства, откогато Израел стартира смъртоносна военна атака против линията Газа след трансгранична офанзива от палестинската формация " Хамас " на предходната година.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд (ICJ), който през януари издаде краткотрайно решение, което му подреди и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа, където повече от
 Организация на обединените нации вижда действителна заплаха от ескалация на спора сред Израел и Ливан
Организация на обединените нации вижда действителна заплаха от ескалация на спора сред Израел и Ливан

Призовава за политическо решение на конфронтацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР