Ръководителят на ООН за бежанците вдигна нова тревога над 780

...
Ръководителят на ООН за бежанците вдигна нова тревога над 780
Коментари Харесай

ООН вдигна тревога за 780 000 разселени хора в Мозамбик

Ръководителят на Организация на обединените нации за бежанците подвигна нова паника над 780 000 разселени хора в Мозамбик, по-голямата част от тях заради седемгодишен протест от джихадистка група, която хвърли северната част на страната в ужас.

Филипо Гранди, висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците, беше на посещаване в северната провинция Кабо Делгадо в Мозамбик, където така наречен обвързвана с Ислямска страна (ИД) групата организира офанзиви против общности от 2017 година и където към 1,3 милиона души бяха принудени да изоставен домовете си, с цел да избягат от убийства и обезглавявания.

Около 600 000 са се завърнали вкъщи, доста в разрушени общности, където къщи, пазари, църкви, учебни заведения и здравни заведения са унищожени.


Посещението на господин Гранди пристигна на фона на повишаване на новите офанзиви от групата на ИД в Мозамбик в Кабо Делгадо от януари след интервал на релативно успокоение през 2023 година Те са предизвикали 80 000 нови разселвания, като общият брой на хората, принудени да изоставен домовете и се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР