Работниците са много по -малко склонни от работодателите да вярват,

...
Работниците са много по -малко склонни от работодателите да вярват,
Коментари Харесай

Всеки пети мениджър по човешки ресурси смята, че това е най-важното при кандидатстване за работа

Работниците са доста по -малко склонни от работодателите да имат вяра, че привлекателният външен тип обезпечава спомагателни привилегии при наемане на работа. В същото време всеки пети управител счита за доста значимо по какъв начин наподобява един евентуален чиновник, съгласно резултатите от изследване, извършено от цифровата здравна работа Doctor Nearby и най -голямата платформа за набиране на личен състав в разнообразни браншове на стопанската система в Русия, оповестява ТАСС.

„ Търсещите работа по -рядко от работодателите (60%срещу 82%) са съгласни, че външният тип не е на -малкото значимо за построяването на кариера. За болшинството от запитаните мениджъри (62%) външния тип на евентуалния служащ е „ по-скоро значим “, а за всеки пети (20%) - " доста значим ". На въпроса може ли външният тип да е решителен фактор за ръководителя при наемането на работа мненията на служащи и работодатели радикално се разграничават, се споделя в изследването, извършено от 4 до 20 юли 2021 година измежду към 300 представители на наемащи компании и 3,3 хиляди търсещи работа.
 Перете, а облеклата ви не престават да миришат неприятно? Този трик ще промени това вечно! Перете, а облеклата ви не престават да миришат неприятно? Този трик ще промени това вечно!
Прането е скучна работа, която множеството от нас не обичат изключително... Пране, простиране, сушене, прегъване: всичко това е много изтощителен...

Кандидатите са помолени да отговорят на въпроса дали са зародили обстановки в живота им, когато работодателят ги е наел или, в противен случай, отказал да ги наеме, съгласно мнението на жалбоподателя, заради външния им тип. " Само 20% са дали отговор позитивно (получили работа) и 14% (получили са отказ) надлежно. Мнозинството от търсещите работа са уверени, че външният тип не е определящ фактор при решението на работодателя за наемане на работа ", следва от изследването.

В същото време повече от половината мениджъри по човешки запаси, отговаряйки на сходен въпрос, признаха, че от време на време отхвърлят да наемат претендент, подобаващ във връзка с уменията, заради обстоятелството, че не харесват външния му тип. " На процедура една на всеки четири обстановки е такива, при 19% 1-2 пъти, а всеки трети (30%) - няколко пъти. Останалите 5% отхвърлят претендентите поради неприятната осанка " доста пъти ", се споделя в известието.Освен това, повече от 60% от работодателите означават, че е имало случаи, когато са наемали лице с общо подобаващи, само че не отличаващи се умения, защото го харесват външно.

Изследването също по този начин откри, че близо една трета от мениджърите обръщат внимание на тежестта на евентуалните чиновници. Всеки пети интервюиран HR управител (22%), по-специално, показва мнението, че наднорменото тегло е симптом на мързел, неправилност, ниска успеваемост и липса на самоконтрол. „ Докато единствено 6% от търсещите работа считат, че в живота им е имало обстановки, в които шеф е отказал да ги наеме заради тежестта им. Теглото като една от аргументите за отвод на претендент с уместно равнище на умения е посочено от всеки пети интервюиран HR управител (20%) ", следва от материалите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР