Работната група за финансово действие срещу изпирането на пари (FATF)

...
Работната група за финансово действие срещу изпирането на пари (FATF)
Коментари Харесай

Вкараха ни в Топ23 за пране на пари, изкараха офшорните Каймани и Панама, браво на кабинета и Шенген през макарон

Работната група за финансово деяние против изпирането на пари (FATF) включи България в " сивия лист " с страни, които подлежат на " засилено наблюдаване ", оповестява Франс Прес.Страната ни се причислява към 22 други страни, със " стратегически дефекти в техните режими за битка " против прането на пари, финансирането на тероризма и разпространяването на оръжия.

Какво значи това за нас, изяснява новоизбраният общински консултант от Има Такъв Народ и финансист Пламен Данаилов:

Чуждестранните вложители ще гледат с съмнение на България, кредитният рейтинг на страната може да се промени в отрицателна посока, ще желаят по - висока рента по новия заем, който финансовия министър Ас. Василев ще тегли, заради некадърност да запълни бюджета, без значение от източването на държавните компании и най-много на енергетиката и лишаването им от пари за вложения.

Вместо парите да отиват за обучение, просвета, опазване на здравето, те ще бъдат плащани за лихви!

Същевременно четири други страни, измежду които бяха офшорки като Панама и Каймановите острови, които изгониха записания там донор на ППДБ NEXO, бяха извадени от листата. Вероятно последните са оценени и поради разправата с българската криптопирамида, записана и лишена от лиценз там.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР