Пуделите са любима порода кучета, които са известни със своята

...
Пуделите са любима порода кучета, които са известни със своята
Коментари Харесай

По колко кученца раждат пуделите

Пуделите са обичана порода кучета, които са известни със своята просветеност, грациозност и хипоалергенна четина. Предлагат се в три разнообразни типа пудели – общоприет, дребен и играчка – и са известен избор измежду притежателите на кучета по целия свят. Ако обмисляте да добавите пудел към фамилията си, един въпрос, който може би се чудите, е какъв брой кученца нормално раждат пуделите.

Отговорът на този въпрос може да варира според от разнообразни фактори, в това число размера на пудела, възрастта на майката и здравето на майката и нейното поколение. Средно пуделите раждат сред 3 и 8 кученца, като по-големите пудели нормално имат по-големи кучило.

Например общоприетият пудел може да има кучило от 6-8 кученца, до момента в който дребният пудел може да има кучило от 4-6 кученца, а пуделът играчка може да има свърталище от 3-4 кученца. Важно е обаче да се означи, че това са единствено междинни стойности и някои пудели може да раждат повече или по-малко кученца, в сравнение с допускат тези цифри.

Също по този начин е значимо да се означи, че размерът на кучилото може да бъде повлиян от възрастта и здравето на майката пудел. По-младите, по-здрави пудели нормално са по-склонни да имат по-големи кучила, до момента в който по-възрастните или по-малко здрави пудели могат да имат по-малки кучила или даже да получат затруднения по време на бременност и раждане.

Ако планирате да развъждате пудели, значимо е да работите с реномиран развъдчик, който може да ви даде насоки и поддръжка през целия развой. Развъждането би трябвало да се прави единствено под управлението на ветеринарен доктор и е значимо да се подсигурява, че майката и кученцата получават подобаващи грижи и внимание по време на бременността и след раждането.

 Пудели

В умозаключение, пуделите раждат сред 3 и 8 кученца, като по-големите пудели нормално имат по-големи котила. Въпреки това, размерът на котилото може да бъде повлиян от разнообразни фактори, в това число възрастта и здравето на майката пудел. Ако обмисляте да развъждате пудели, значимо е да работите с реномиран развъдчик и ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че както майката, по този начин и кученцата получават подобаващи грижи и внимание.

Вижте също:

- Хранене на пудел;

- Болести при пуделите;

- Как се гледа пудел;

- Характер на пуделите;

- Обяви и цени на пудели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР