Прякото и непряко въздействие на хората върху морския живот е

...
Прякото и непряко въздействие на хората върху морския живот е
Коментари Харесай

Бебе тюлен се връща, за да благодари на спасители си, преди да се присъедини към семейството си

Прякото и непряко влияние на хората върху морския живот е извънредно неподходящо за дивата природа. Неустойчивите риболовни практики, петролни разливи, изхвърлени риболовни мрежи и погрешно преработване на отпадъци са някои от дейностите, които вредят и заплашват водните създания, като им предизвикват голямо страдалчество.

Ocean Conservation Namibia (OCN) е организация с нестопанска цел, която работи за благосъстоянието на тези безгласни същества, написа ilovemydogsomuch.

Във видеото по-долу виждаме спасителите от OCN – Антоан и Науд да посещават залива Уолфиш, в търсене на тюлени, оплетени в риболовни мрежи.

Това е ежедневна процедура за мъжете, защото всяка година тюлени се оказват преплетени в мрежи, корди и жици заради комерсиалните риболовни интервенции, преобладаващи в региона. Това обаче се оказа специфичен ден за спасителите, с помощта на едно сладко ангелско тюленче!

Без намесата на спасителите множеството от тези тюлени или гладуват, или се задушават до гибел. За избавените тюлени е всекидневно да хапят своите спасители и да бягат разчувствани, което, почтено казано, е изцяло разбираемо, като се има поради тяхната стресираща битка за оцеляване. Въпреки това, Антоан и Науд ги чака стопляща сърцето изненада, когато снимат едно очарователно бедстващо бебе тюлен във видеото по-долу!

Това особено тюленче било извънредно умерено, когато спасителите се доближили до него. Животното ги гледало с огромните си черни очи, до момента в който остра корда измъчвала вратлето му. Тюленчето се извива от паника, когато един от мъжете го хваща за врата, с цел да откъсне мрежата. Но сега, в който бил освободен, лицето на тюлена грейнало от признателност! За разлика от събратята си избавени тюлени, това малко тюленче не избягало с оптималната скорост, с цел да се причисли към стадото си.

Вместо това бебето останало на пясъка и неведнъж обърнало глава към спасителите в обаятелен опит да каже благодаря! Каква хубавица! Жалко е, че такива прелестни създания страдат от човешката немарливост. Щракнете върху видеоклипа по-долу, с цел да видите стоплящия сърцето жест на признателност от страна на дребното тюленче към неговия избавител.

Насладете се на трогателното видео тук:

Споделете тази публикация с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР