Проверка на Главна дирекция Изпълнение на наказанията (ГДИН) показва, че

...
Проверка на Главна дирекция Изпълнение на наказанията (ГДИН) показва, че
Коментари Харесай

Затворнически шеф в Разград извеждал неправомерно задържани извън ареста

Проверка на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) демонстрира, че шеф на Районна работа " Изпълнение на наказванията " -Разград (РСИН) непозволено е извеждал арестувани отвън ареста. Образувано му е дисциплинарно произвеждане. Това оказва се от писмен отговор на служебния министър на правораздаването Мария Павлова на въпрос от народния представител Антоанета Цонева, оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

В текста на отговора се показва, че на 14 февруари в ГДИН е постъпил сигнал от контрольор пробация към РСИН по отношение на нарушавания, корист с власт и оказване на душевен тормоз от страна на шеф на районната работа.

Със заповед от 16 февруари на главня шеф на ГДИН е назначена комисия, която в интервала 20 - 22 февруари да извърши инспекция на място. Тя открива, че началникът непозволено е извеждал отвън ареста арестувани лица, не е осъществявал надзор по отношение на спазването на работното време от чиновници на районното ръководство и е проявявал жестоко и неколегиално отношение по отношение на избрани чиновници.

На 6 март в ГДИН постъпва нов сигнал от надзорник в ареста в Разград по отношение на душевен тормоз по отношение на него от страна на въпросния шеф, добавя Българска телеграфна агенция. Проверка бива осъществена и по отношение на този сигнал.

Със заповед на шеф на Областна работа " Изпълнение на наказванията " - Велико Търново (ОСИН) е формирано дисциплинарно произвеждане по отношение на началника със период за привършване 26 април. В отговора си служебният министър на правораздаването твърди, че са подхванати всички нужни дейности по изясняване на проблема.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР