Проверихме всички разузнавателни данни, каза в телевизионно изявление контраадмирал Даниел

...
Проверихме всички разузнавателни данни, каза в телевизионно изявление контраадмирал Даниел
Коментари Харесай

Израел потвърди: Убихме заместник-военния командир на Хамас. Отзоваха преговарящия екип от Доха

" Проверихме всички разследващи данни ", сподели в телевизионно изказване контраадмирал Даниел Хагари. " Маруан Иса беше отстранен при удар, който извършихме преди към две седмици ".

За момента няма коментар от " Хамас ", добавя Българска телеграфна агенция.

Иса беше преди всичко в листата на най-издирваните от Израел лица дружно с Мохамед Дейф - началник на военното крило на " Хамас ", и водача на " Хамас " в Газа Яхия Синуар.

За тях се счита, че са организирали нападението, осъществено от групировката на 7 октомври против Южен Израел, което провокира войната в Газа.

Болницата в Хан Юнис в Южна Газа е затворена поради обстрел

Болницата в град Хан Юнис в Южна Газа е затворена поради израелски набези, обявиха филантропични чиновници, представени от ДПА.

Палестинският Червен полумесец написа през днешния ден в " Екс ", че " показва разочарованието си, че (болницата " Ал Амал " ) не работи, откакто интернационалната общественост не е съумяла да обезпечи нужната отбрана за чиновниците, пациентите и разслените хора ".

" Болницата е под блокада от повече от 40 дни и бе обект на обстрел няколко пъти, преди Окупационните сили да продължат обсадата си още веднъж и да принудят всички да я изоставен, оставяйки я разрушена ", се споделя още в изказването.

Израелската войска разгласи през днешния ден, че нейни сили са били ситуирани към " Ал Амал " в Хан Юнис поради терористични цели и там са убити терористи и са открити оръжия.

Израел упреква бойците от " Хамас ", че редовно употребява медицински заведения за военни цели - изказване, което " Хамас " отхвърля.

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци заяви през вчерашния ден, цитирайки Световната здравна организация, че единствено 2 от общо 15 лечебни заведения в южната част на Газа към момента работят. Хуманитарни организации оповестяват за пагубни условия на място.

Лидерът на " Хамас " съобщи, че Израел е в " невиждана изолираност "  

Лидерът на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " Исмаил Хания съобщи през днешния ден в Техеран, че приемането на първата резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискваща преустановяване на огъня в линията Газа, демонстрира " невижданата политическа изолираност " на Израел, съобщи Франс прес.

" Въпреки че тази резолюция пристигна късно и може би има някои пропуски, които би трябвало да бъдат поправени, резолюцията демонстрира, че израелската окупация е в невиждана политическа изолираност ", съобщи палестинският водач след среща с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

Хания и палестинската делегация се срещнаха в Техеран с висшия водач аятолах Али Хаменей, оповестява се на уеб страницата на иранския висш лидер. Според текста на официалното съобщение Хаменей е приветствал " неповторимата опозиция на палестинските сили " пред " закононарушенията и жестокостите на ционисткия режим, осъществявани с цялостната поддръжка на Запада ".

" Ислямска република Иран няма да се поколебае да поддържа идеята на Палестина и потиснатия народ на Газа ", добави аятолах Хаменей на срещата.

Палестинския водач посети Иран ден, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри първата си резолюция, призоваваща за " неотложно " преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " в Газа, с 14 гласа " за ", като Съединени американски щати се въздържаха.

Гласуването демонстрира, " че Съединени американски щати не са в положение да наложат волята си на интернационалната общественост ", съобщи Хания пред медиите след срещата си с Хосейн Амир Абдолахиан. " Ционисткото образувание " " не е съумяло да реализира нито една от своите военни или стратегически цели " след близо шест месеца война, добави палестинският водач.

Няколко часа по-рано Техеран приветства резолюцията като " позитивна, само че незадоволителна стъпка ", призовавайки за " ефикасни ограничения ", които да " разрешат цялостното и дефинитивно преустановяване на израелските набези ".

Иран е върл зложелател на страната Израел и поддържа придвижванията, които се борят против нея в района, в това число " Хамас ", напомня Агенция Франс Прес. Последното посещаване на Хания в Техеран беше през ноември.

Израелският екип по примирието напуща Доха, " Хамас " довел договарянията до " задънена улица "  

Израел отзова своя екип договарящи от Доха, откакто счете, че посредническите диалози за примирието в линията Газа са " в задънена улица " заради настояванията на " Хамас ", заяви почитан израелски представител, съобщи Ройтерс.

Служителят, който е непосредствен до шефа на шпионската работа Мосад, който управлява договарянията, упрекна водача на " Хамас " в Газа Яхия Синуар в саботиране на дипломацията " като част от по-широкообхватни старания за разпалване на тази война по време на рамазана ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР