Проведе се заключителна пресконференция по проекта Подобряване на образователната инфраструктура

...
Проведе се заключителна пресконференция по проекта Подобряване на образователната инфраструктура
Коментари Харесай

Над 136 хил. лева инвестират в образователната инфраструктура в Община Долни чифлик

Проведе се заключителна конференция по плана " Подобряване на просветителната инфраструктура в община Долни чифлик “, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

Той се финансира от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година посредством МИГ " Долни чифлик и Бяла “, Мярка 7.2 " Инвестиции в основаването, подобряването или разширение на всички типове дребни по мащаби инфраструктура “. Общата стойност на плана е 136 242, 22 лева Бенефициент е Община Долни чифлик.

По плана е построена многофункционална спортна площадка и са благоустроени прилежащите площи към нея в СУ " Васил Левски “ в гр. Долни чифлик. Обособени са писта за лека атлетика, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, стадиони за баскетбол и за футбол на малко поле. Към тях има три амфитеатрални стоманобетонови трибуни. С цел основаване на по-комфортна среда и отчасти помрачаване на новите трибуни, регионът е горист с подобаваща растителност. В североизточната част на парцела има съществуващо игрище за футбол на малко поле и учебно-тренировъчно поле за хандбал, което е непокътнато. То е пребоядисано, инсталирани са нови порти. Предвидена е нова подобаваща растителност за основаване на по-комфортна среда и отчасти помрачаване на новите трибуни. В ОУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в с. Старо Оряхово са доставени и инсталирани детайли на градското обзавеждане.

Проектът е стартирал на 12.03.2021 година и ще завърши на 30.06.2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР