Проучването, Северните елени и търсенето на шотландско обогатяване, установи, че

...
Проучването, Северните елени и търсенето на шотландско обогатяване, установи, че
Коментари Харесай

Северните елени използват нощно виждане, за да откриват жизненоважни източници на храна през зимата, се казва в проучването

Проучването, Северните елени и търсенето на шотландско обогатяване, откри, че до момента в който смяната на цвета в очите на типа може да им помогне да виждат по-добре на върха на зимата, когато снеговалежът е изобилен, това също по този начин разрешава на очите им да пропущат ултравиолетова светлина.

Изследователите споделиха, че това постанова спомагателни въпроси, защото ултравиолетовите лъчи на слънцето, отразяващи се от снега, водят до това, че типовете поемат два пъти повече UV светлина заради напредналото им зрение.

Те също споделиха, че това е повода, заради която елените могат да виждат ясно в тъмното и да търсят хранителни артикули като лишеи.

Изследването беше водени от професор Натаниел Домини и Чарлз Хансен, професор по антропология в Дартмутския лицей, и доктор Катрин Хобайтър и професор Джули Харис от Училището по логика на психиката и неврология на Университета Сейнт Андрюс.

Професор Домини сподели: „ Северните елени са толкоз готини, само че доста хора се сещат за тях единствено по Колед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР