Проучване на американски изследователи установи, че тропическите циклони в Атлантическия

...
Проучване на американски изследователи установи, че тропическите циклони в Атлантическия
Коментари Харесай

Тропическите циклони в Атлантическия океан и Карибско море набират сила все по-бързо

Проучване на американски откриватели откри, че тропическите циклони в Атлантическия океан и Карибско море набират мощ още по-бързо, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тъй като температурите на повърхността на океаните се покачват заради световното стопляне, циклоните освен са в положение да всмукват повече водни пари, само че също по този начин са могат да го вършат все по-бързо и по-бързо, изясни Андра Гарнър от университета „ Роуан “ в Ню Джърси.

Тропическите циклони получават силата си основно от топлината на водните пари, които всмукват над повърхността на океаните.

Развитието е обезпокоително – изключително тъй като циклоните са сложни за прогнозиране в най-хубавите ранни моменти и могат да доведат до евентуално пагубни вреди, сподели Гарнър.

Тя проучва данните от базата данни за тропическите циклони „ Хърдат 2 “. Според разбора през днешния ден има повече от два пъти по-голяма възможност тропическите циклони да се развият от слаба стихия от категория 1 до такива от категория 3 (или даже по-висока) в границите на 24 часа.

Резултатите от проучването акцентират нуждата от справяне с световното стопляне, с цел да се ограничи още по-бързото повишаване на силата на циклоните, написа Гарнър в отчета на проучването. Тя приканва за крайбрежно обмисляне и ограничения за връзка, които разрешават на уязвимите общности да се приспособяват към изменящите се рискове, подбудени от тропическите циклони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР