Протестите на европейските фермери са политически и доставките на украинско

...
Протестите на европейските фермери са политически и доставките на украинско
Коментари Харесай

Украинските фермери: Протестите срещу украинското жито в ЕС са политически

Протестите на европейските фермери са политически и доставките на украинско зърно не понижават рентабилността на техния бизнес , съобщи в сряда съюзът на украинските производители на храни (УАС), представен от Ройтерс.

Логистичните усложнения задържаха огромни количества украинско зърно, което е по-евтино от това, създадено в Европейския съюз, в централноевропейските страни, намалявайки цените и продажбите за фермерите там , които проведоха митинги.

Миналата седмица Полша съобщи , че, откакто митингите на фермерите накараха, само че преносът ще бъде позволен.

" Политическият темперамент на митингите на европейските фермери е явен. Украйна продава малко зърно на Полша и това не е голямо количество ", сподели в изказване Денис Марчук, заместник-председател на Украинския поземлен съвет (УАС).

" Въпреки това, избрани сили се стремят да потвърдят, че това се дължи на свръхпредлагането на украинско зърно ", сподели той, като означи, че страната е изправена пред избори по-късно тази година.

Той добави, че спадът на международните цени на зърното и маслодайните семена е наклонност и че Украйна употребява Полша и Румъния като директни направления, вместо да изнася непосредствено за тях.

Марчук сподели, че възбраната за импорт в Полша може да засегне украинските фермери в западните райони, защото те обичайно продават на потребителите в Полша и фермите към момента имат до 40% от миналогодишната годишна продукция, която възнамеряват да продадат и употребяват за сеитба.

Основен производител и експортьор на зърно, производството на зърно в Украйна евентуално ще спадне до към 53 милиона тона през календарната 2022 година от рекордните 86 милиона тона през 2021 година, като публични лица упрекват военните дейности в източните, северните и южните райони на страната.

Украински публични лица този месец обаче споделиха, че страната може да изнесе още 15,6 милиона тона зърно през тримесечието от април до юни, което ще увеличи износа през този сезон до близо 53 милиона тона.

Милиони тонове зърно от годишна продукция 2021 година останаха в силозите на Украйна, откакто нейните черноморски пристанища бяха затворени през втората половина на сезон 2021/22 година

Пристанищата бяха деблокирани в края на юли 2022 годин, откакто Организация на обединените нации и Турция

Усилията за удължение на договорката след идващия месец не престават, като.
 Русия не вижда положителни преспективи за зърнената договорка
Русия не вижда положителни преспективи за зърнената договорка

Пречките пред съветския експорт на селскостопански артикули не били премахнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР