Протестиращите настояват за извинение и за оставка на въпросния общински

...
Протестиращите настояват за извинение и за оставка на въпросния общински
Коментари Харесай

Видео с обидна реплика на новоизбран общински съветник изкара хора от Николаево на протест

Протестиращите упорстват за опрощение и за оставка на въпросния общински консултант - Румен Илиев, и излязоха с лозунги " Не на расизма ", " Заедността е нашата мощ " и " Не на купения избор ".

" Не сме срещу кмета, ще оказваме помощ с каквото можем, в случай че бъде поискана нашата помощ, само че настояваме за оставката на индивида, отправил засегнатост към цялостен етнос ", сподели пред публицисти Щилиян Велинов , претендента за кмет на община Николаево от политическа партия " Движение за права и свободи ", който изгуби изборите на втори тур против претендента на локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България " Константин Костов . Велинов сподели още, че е импортирано искане за анулиране на изборните резултати.

" Ние, от Движение за права и свободи, макар че през годините сме били неведнъж първа политическа мощ, не сме допускали да има такова опълчване и разделяне на обществото и оттук насетне няма да го допуснем, тъй като нашата цел е развиването на община Николаево и на всички общини дружно в името на решаването на проблемите на хората ", сподели за Българска телеграфна агенция регионалният ръководител на " Движение за права и свободи " Шендоан Халит .



По време на тържествената първа сесия на Общинския съвет съветникът Румен Илиев , против който е проведеният митинг, се извини за случилото се и разяснява, че напрежението по време на предизборната акция е било прекомерно огромно.

В 13-членния общински съвет, шестима представители имат Движение за права и свободи, петима са за локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България ", Политическа партия " Възраждане ", Политическа партия " ИТН ", Политическа партия " Партия на Зелените " и двама за ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР