Пропалестинските протестиращи студенти от Колумбийския университет заявиха, че няма да

...
Пропалестинските протестиращи студенти от Колумбийския университет заявиха, че няма да
Коментари Харесай

Пропалестинските студенти в САЩ пренебрегнаха ултиматума за прекратяване на протестите

Пропалестинските протестиращи студенти от Колумбийския университет обявиха, че няма да спрат демонстрациите, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Това се случи откакто получиха ултиматум да отстранен палатковия си лагер до 14 часа локално време, съобщи Агенция Франс Прес.


През миналите дни полицията арестува към 275 души в 4 обособени кампуса в Съединени американски щати, а Белият дом прикани демонстрациите да останат мирни.

На 29 април управляващите в Колумбийския университет в Ню Йорк направиха изказване, в което се споделя, че лагерът на протестиращите би трябвало да бъде отстранен, и прибавиха, че университетът няма да се освободи от финансови активи, свързани с Израел - основно искане на стачкуващите.

Протестиращите студенти обаче дадоха отпор, като дадоха обещание да пазят лагера си на основната ливада на влиятелното образователно заведение, макар заканите за премахване и дисциплинарни ограничения след крайния период от 14:00 ч.

" Тези отблъскващи тактики за заплашване не значат нищо в съпоставяне със гибелта на над 34 000 палестинци. Няма да мръднем, до момента в който Колумбия не извърши настояванията ни или... не бъдем преместени със мощ ", съобщи един от протестиращите студенти.

Протестите против войната в Газа, в която починаха доста палестинци, са предизвикателство за университетските админи, които се пробват да намерят баланс сред правото на независимост на словото и недоволствата, че митингите прерастват в антисемитизъм и тирада на омразата.

Кадри на служители на реда в екипировка за битка с безредиците, извикани в разнообразни колежи, с цел да разпилян митингите, бяха гледани по целия свят, напомняйки за протестното придвижване, избухнало по време на войната във Виетнам.

В Калифорнийския университет в Лос Анджелис на 28 април избухнаха конфликти сред пропалестински протестиращи и поддръжници на Израел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР