Пропалестинските протести в САЩ сапротеси на новото поколение, на младите

...
Пропалестинските протести в САЩ сапротеси на новото поколение, на младите
Коментари Харесай

Студенти пред Дарик: Пропалестинските протести в САЩ са младежка революция срещу несправедливостите

" Пропалестинските митинги в Съединени американски щати сапротеси на новото потомство, на младежите, които също виждат неправда в това, което се случва в Близкия изток " заявиДимитър Кенаров, американски публицист от български генезис, който скоро се завърна от Съединени американски щати.

" Обществото в Съединени американски щати е доста поляризирано сега. В повече от 80 академични кампуса в Съединени американски щати студенти стачкуват против войната на Израел и Газа, като в някои от тях се развихриха, откакто полицията се намеси, с цел да прогони протестиращите ", изясни той.

По думите му методът, по който се виждат тези митинги, зависи от коя страна на митинга си.

" Те са част от една традиция на митинги,този митинг е на новото потомство, на младежите, които също виждат неправда в това, което се случва в Близкия изток ".

Според него огромна част от протестиращите в Съединени американски щати са евреи, които се възмущават от това, което Израел прави, и са срещу медийната агитация, която страната се пробва да прокара.

" Има израелски медии, които са срещу ръководството на страната си ", съобщи Михаил Мишев,студенти притежател на премията Валя Крушкина - публицистика за хората за 2023 година

По думите му вИзраел има доста критици на управлениетов момента.
" Когато си срещу това, което се прави в страната, те ти закачат един лейбъл " антисемит ", добави той.Студенти от Американския университет в България - на митинг в поддръжка на Палестина
" Дълго време обсъждахме митинга и организацията му. Отне дълго време, по време на лекции бяхме облечени в тениски с разнообразни послания срещу войната, в символ на взаимност и зов към университета да излезе с позиция ", изясни организаторътна митинга Михаил Мишев.

Според него след митинга е ималосериозен отзив.
Защо е належащо студентите да стачкуват вкампусите?
Димитър Кенаров счита, че студентите да бъдат дейни и да се опълчват на това, което мислят, че не е вярно.

" Изискваме от нашия университет, тъй като това е най-близкото до дом, което имаме, и до семейство, което имаме, откакто сме студенти там. Особено тези, които са от чужбина, надалеч от България. Когато си непосредствен с някого, изискваш от тях доста. За това и ние пожелаваме от университета да вземе ясна позиция ", сподели той.
Защо тези придвижвания потеглят обичайно от кампусите?
" Младите хора във всяко потомство не престават да бъдат съвестта на обществото. Защото те към момента някак са недостигнати от живота и не стават летаргични. Защото имат съвест, тъй като имат идеализъм. Те не желаят да се съгласяват с несправедливостите в този свят.

Слава богу, че има към момента младежи, които се интересуват интензивно от това, което се случва по света.

От това, че ние не живеем на остров, а сме свързани в една планета. Това дали става въпрос за екологични придвижвания, дали става въпрос за придвижвания, които стачкуват против несправедливостите като войната в Газа.

Вярвам, че тези митинги са в действителност същността на този вид опълчване на силата,системата ина несправедливостта.

Радвам се, че има студенти, които към момента издигат глас против тези несправедливости ", заключиМихаил Мишев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР