Пропалестинските демонстрации продължават в университетите в Съединените щати, както и

...
Пропалестинските демонстрации продължават в университетите в Съединените щати, както и
Коментари Харесай

Пропалестинските студентски протести се разпространиха през втората седмица на демонстрации

Пропалестинските демонстрации не престават в университетите в Съединените щати, както и в учебни заведения в Европа и Австралия.

Във втората седмица на митинги, призоваващи за преустановяване на огъня във войната на Израел против Газа, която умъртви повече от 34 000 палестинци, хиляди студенти приканват десетки университети да се отделят от Израел.

Някои университети бяха принудени да анулират церемониите по дипломирането си, до момента в който други видяха цели здания, окупирани от протестиращи студенти.

Един от последните, които се причислиха към придвижването, е Градският университет на Ню Йорк (CUNY), където стотици студенти са разположили лагер в кампуса с банери с лозунги като „ Без повече вложения в апартейда “.

Габи Оси, студентски уредник на митинга на CUNY, сподели пред Al Jazeera, че активизирането на млади пропалестински хора в Съединени американски щати е „ красиво за гледане “.

„ Младите хора в действителност стартират да се появяват и да изискват учебните заведения да бъдат държани виновни за връзката...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР