Промяна на адреса на управление на "Тексим Банк" АД ще

...
Промяна на адреса на управление на "Тексим Банк" АД ще
Коментари Харесай

Тексим Банк променя адреса на управление

Промяна на адреса на ръководство на "Тексим Банк " АД ще разискват акционерите й, които ще се съберат изключително на 24 октомври. Предложение за решение планува кредитната институция да остане в София, само че се реалокира в регион "Възраждане ", бул. "Тодор Александров " № 117, където се намира нейното централно ръководство.

Ако акционерите одобрят предлагането на мениджърите, ще се внесат и съответните промени в устава на "Тексим Банк ".

В момента адресът на ръководство на кредитната институция е в София, регион "Възраждане ", бул. "Тодор Александров " № 141.

Гласуване посредством преписка или електронни средства на общото заседание на акционерите, според настоящия правилник на "Тексим Банк ", е неприложимо.

При липса на кворум, изключителното общо заседание ще се организира на 8 ноември.

"Тексим Банк " е една от първите настоящи все още частни банки в България, учредена през 1992 година от повече от 4 000 акционери.

Редовното общо заседание през юни реши цялата облага на кредитната институция за 2017 година да бъде импортирана във фонд "Резервен " и да не се разпределя дял. Със средства от този фонд и от неразпределени облаги от минали години ще се покрие насъбраната загуба от минали години.

"Тексим Банк " има двустепенна система на ръководство. В Надзорния съвет са Апостол Апостолов - ръководител, Милен Марков - заместник-председател, Веселин Моров, Ивелина Шабан и Петър Христов. Оперативното ръководство е в ръцете на Иглика Логофетова - ръководител, Ивайло Дончев - заместник-председател на УС и изпълнителен шеф, Мария Видолова -изпълнителен шеф, Темелко Стойчев - изпълнителен шеф, и Димитър Жилев.

Последната договорка с акции на "Тексим Банк " е от 13 септември при цена от 2.80 лева за един брой. От началото на годината котировките са добавили 10.37% към цената си, само че прези миналите месеци те минаха и през най-ниската си цена от 2.50 лева за дял.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР