Промените в Конституцията са пълно недомислие“, каза в предаването Лице

...
Промените в Конституцията са пълно недомислие“, каза в предаването Лице
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Бойко Рашков стана враг, след като комисията му провали делото за убийството на Пеевски

„ Промените в Конституцията са цялостно недомислие “, сподели в предаването „ Лице в лице “ ръководителят на „ Движение 21 “ юрист Татяна Дончева.

„ Първият тест беше в частта за служебното държавно управление. Най-обикновените хора имаха опция да видят резултата от цялата работа. Да поднесеш служебното държавно управление на тепсия на Бойко Борисов е демонстрация на висша нелепост “, безапелационна бе тя.

„ Промените в частта за правосъдната система и другите елементи също са недомислени, само че това ще стане ясно малко по-късно. Пишете ги отписани. Зависи от Конституционния съд, който ще реши какво ще остане “, добави Дончева.

 Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела, седнал до него България 5 мин. Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела, седнал до него  Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков, уговаряли са кой да ме дискредитира България 3 мин. Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков, уговаряли са кой да ме дискредитира  Бойко Рашков: Очаквам обвиняванията, акцията върви, няма нищо, което да ме тормози България 2 мин. Бойко Рашков: Очаквам обвиняванията, акцията върви, няма нищо, което да ме тормози  Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в Народното събрание България 3 мин. Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в Народното събрание  Ваня Григоров се прицели в Народното събрание България 3 мин. Ваня Григоров се прицели в Народното събрание  Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела, седнал до него България 5 мин. Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела, седнал до него  Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков, уговаряли са кой да ме дискредитира България 3 мин. Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков, уговаряли са кой да ме дискредитира  Бойко Рашков: Очаквам обвиняванията, акцията върви, няма нищо, което да ме тормози България 2 мин. Бойко Рашков: Очаквам обвиняванията, акцията върви, няма нищо, което да ме тормози  Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в Народното събрание България 3 мин. Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в Народното събрание  Ваня Григоров се прицели в Народното събрание България 3 мин. Ваня Григоров се прицели в Народното събрание

„ Имаше интервали, в които имаше повече ред и смислени дейности. Сега в безвластието, опълчването и странните дейности излизат проблемите в системата. Проблемът е преди всичко в хората, само че на второ място в това, което направиха. Веднъж направиха аналогични конституционни промени, които нямаха резултат. Защо в този момент считат, че ще имат? От „ Демократична България “ би трябвало да спрат да спекулират с претенцията си да бъдат единствените основатели на промяна в правосъдната система и господство на закона. Тези хора желаят единствено надзор върху правосъдната система. Този надзор е открит от Делян Пеевски. Хората към Христо Иванов не могат да се преборят с това “, акцентира ръководителят на „ Движение 21 “.

„ Промените би трябвало да се случат в Народното събрание и при уместно болшинство. Трябва да има мисъл какво и за какво се трансформира. Тази работа желае друга експертиза, която я няма при хората към Христо Иванов и към „ Продължаваме промяната “. В този парламент няма адвокати, които да попълнят броя на Комисията по правни въпроси. Устремът е на фризьорки, бармани, сервитьори и таксиметрови водачи към Народното събрание. Никога ръководещите не са били толкоз нехайни към юристите и икономистите “, сподели Татяна Дончева.

Напрежението с Бойко Рашков

„ Имаше едни времена, когато Делян Пеевски се чудеше кой ще го убива. Имаше скалъпено дело по-късно за КТБ. Ръководената от Бойко Рашков Комисия за надзор на потреблението на СРС-та извади нескрито извънредно порочния метод, по който бяха основали разработка за търсенето на евентуалните убийци на Делян Пеевски. Комисията на Бойко Рашков провали делото и се трансформира във зложелател. Георги Гатев, квота на Движение за права и свободи в комисията, беше лишен от допуск до класифицирана информация. Комисията и до момента е притежание на ПП-ДБ и ГЕРБ. Бойко Рашков беше съединен със съдействието на Българска социалистическа партия и беше отхвърлен “, напомни тя.

„ Аз съдник няма да ставам. Да са си създали сметката къде и с кого се снимат. Като правист ви споделям, че контрабанда по фотоси няма по какъв начин да се потвърди. Те могат да се употребяват като компромат “, уточни Дончева по отношение на фотосите на някогашния министър на вътрешните работи с упрекнатите за контрабанда Стефан и Марин Димитрови.

Предстоящите избори

„ Лявото пространство се състои от Българска социалистическа партия и кръг съдружни сътрудници, състои се от „ Левицата “ и кръг съдружни сътрудници. Има още доста други обединения, които не постоянно вземат участие в изборите. Българска социалистическа партия разгласи какво ще прави. На 1 май ще събира необятна коалиция. Срокът за регистрация е до през днешния ден. Българска социалистическа партия ще се записва в остарелия си формат. На 27 април Българска социалистическа партия ще гласоподава листите си. Какво ще прави на 1 май – не знам. „ Левицата “ се явява като коалиция от шест партии и подкрепена от три съществени цивилен организации. Смятам, че поддръжката ще се разшири “, изясни ръководителят на „ Движение 21 “.

„ Ваня Григорова не е била в „ Левицата “. Ние бяхме в обединението, която издигна претендента за кмет. Други връзки с Ваня Григорова нямаме. Ние я поканихме, организирахме диалози, само че тя сложи условия, които никоя партия няма да почете. Искаше еднолично управление, при което да бъдат изключени всички водачи на обособените партии. Искаше еднолично взимане на решения за политика, платформи, листи и подредби. За нас това е недопустимо. Не знам дали ще се окаже това задоволително и за Мая Манолова. Мая Манолова не я видях при регистрацията в ЦИК. Моите структури споделиха, че не са крепостни “, разяснява още Татяна Дончева.

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР