Проливният дъжд затвори международния път Е-79 през град Димово. Обявено

...
Проливният дъжд затвори международния път Е-79 през град Димово. Обявено
Коментари Харесай

Проливният дъжд затвори пътя Е-79 през Димово, обявено е частично бедствено положение

Проливният дъжд затвори интернационалния път Е-79 през град Димово. Обявено е отчасти бедствено състояние поради наводнени приземни етажи и дворове на къщи в града и провали на пътната настилка оповестява Българска национална телевизия.

Засегнати са над 20 къщи, както и дворът на учебното заведение. Компрометирани са сектори от пътя Видин - Монтана. Екипи на избавителната работа и общината отводняват приземните етажи. Няма потърпевши хора.

За възобновяване на вредите, нанесени по инфраструктурата в Димово, ще се търси държавна помощ, споделиха от общината. Дъждът продължава и опасенията на хората са, че обстановката може да се повтори.

" Огромно по количество дъжд, който има, пристигна приливна вълна от земеделска земя и от канала на Макреш, който не може да поеме очевидно водата, всичко влиза в един дол, което опустошава безусловно удря първите къщи и надолу се заливат безусловно всички други къщи. Сериозно е ситуацията за самите хора най-много. Инфраструктурата също е компрометирана ", съобщи Светослав Славчев, кмет на община Димово.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР