Пролетният полъх в последните дни ни напомни за приближаващата смяна

...
Пролетният полъх в последните дни ни напомни за приближаващата смяна
Коментари Харесай

Отново зима: Студ, дъжд и сняг от петък

Пролетният лъх в последните дни ни подсети за приближаващата промяна на сезоните . Твърде рано обаче побързахме да изпратим зимата.
 
Макар до края на седмицата времето да продължи да бъде пролетно - топло, изсъхнало, с дневни температури до 12-15 градуса, в края на седмицата внезапно ще си спомним, че още е февруари и пролетта в действителност е...далеч .
 ThinkStock/Getty Images
Захлаждането ще стартира още в четвъртък , само че в петък ситуацията над страната внезапно ще се утежни , демонстрират средносрочните модели за времето, показани в " Дарик кафе " тази заран.  
 
В последния работен ден за седмицата времето ще е облачно и от север на юг ще превалява дъжд , а в нощта против събота дъждът на доста места бързо ще премине в сняг . Сериозно захлаждане ще се усети в събота, неделя и понеделник.-->
 
Валежите още в събота ще стопират и облачността ще се раздира, само че ще е прохладно и студено. На доста места дневните температури ще останат към и малко под нулата.
 ThinkStock/Getty Images
В неделя, понеделник и вторник ще остане студено , с много ниски минимални температури, тук-там до минус 5-минус 8 градуса. Дневните температури също няма да са високи и ще са към и малко над нулата. Ще е най-вече облачно, само че основно в планините и на изток е допустимо да превали сняг.
 
Студеното време ще се задържи до четвъртък-петък другата седмица, когато към този момент дневните температури ще стартират да се покачват, сочат още прегледаните модели. Хладни ще бъдат и първите дни на март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР