Прокуратурата в Албания е предприела наказателно производство срещу шестима души,

...
Прокуратурата в Албания е предприела наказателно производство срещу шестима души,
Коментари Харесай

Шестима арестувани в Тирана за фалшифициране на формуляри за американски визи

Прокуратурата в Албания е подхванала наказателно произвеждане против шестима души, обвинени в осъществяване на измами и подправяне против възнаграждение на формуляри за приемане на американски визи, оповестява " Албениън дейли нюз ".

Органите на властта в Тирана са подхванали дейности, откакто е бил получен сигнал от Дипломатическата работа за сигурност към посолството на Съединени американски щати в албанската столица.

В рамките на правосъдното следствие е открито, че албански жител с инициални Р.Н. в съдействие с петима други албански жители е основал профил в обществената платформа Инстаграм с името „ Американски визи със 100 % гаранция “. В профила обвинените са показали, че „ с помощта на връзките, които имат “ в американското посолство в Тирана подсигуряват придобиването на американски визи за 10 годишен интервал и че изискват възнаграждение единствено в случай че претендентите получат утвърждение, написа " Албениън дейли нюз ".

Властите в Тирана са открили, че обвинените са преправяли данните на претендентите в електронните формуляри в заявките за американски визи с подправени данни, тъй че претендентът за виза да придобие по-квалифициран профил.

Албанският жител с букви Р.Н. се срещал с претендентите в деня на изявлението в посолството. Той ги инструктирал по какъв начин да се държат по време на срещата и какво да дават отговор. След привършване на изявлението, което в множеството случи прекосявало сполучливо заради „ преправените “ персонални данни, Р.Н. получавал сумата от 10 000 евро, която поделял с останалите петима съучастници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР