Програмистът Ениъс Келиа, авторът на проекта GirlfriendGPT, каза на медиите

...
Програмистът Ениъс Келиа, авторът на проекта GirlfriendGPT, каза на медиите
Коментари Харесай

Програмист създаде инструмент за клониране на хора под формата на AI изображения

Програмистът Ениъс Келиа, създателят на плана GirlfriendGPT, сподели на медиите за създаването на нов инструмент, който ще разреши да създавате виртуални клонинги на хора, следени от изкуствен интелект /AI/. Както сподели програмистът, той е бил удивен от опциите на огромния езиков модел OpenAI да поддържа пълностоен разговор и какви забавни събеседници са станали новите AI системи. Обаче, всички планове в тази област са със затворен код, тъй че той е решил да сътвори собствен личен аналог.

Келия не дава детайлности, само че изясни, че е употребявал общодостъпни технологии. Предполага се, че за държанието на клонинга дава отговор GPT OpenAI, за озвучаването Гугъл Bard, а образният съставен елемент е основан благодарение на Stable Diffusion. Изходните данни са взети назаем от приятелката на програмиста, Саша Лудвиг, с нейно позволение.

Резултатът към момента е надалеч от идеалния, само че в планът има два сериозни фактора. Първо, той в действителност е отворен за всички и може да се усъвършенства неведнъж. Второ, Келиа уверява, че с дължимата грижа е допустимо да се събере първичният набор от информация за клониране на облика на всеки човек, даже и без негово присъединяване. Тоест не може да се изключи в бъдеще светът да бъде залят от виртуални клонинги на доста разнообразни хора срещу волята им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР