Проф. Борис Гарлицки, лауреат на конкурса Паганини и концертмайстор на

...
Проф. Борис Гарлицки, лауреат на конкурса Паганини и концертмайстор на
Коментари Харесай

Лауреат на конкурса Паганини е солист на международния фестивален оркестър на Алегра“

Проф. Борис Гарлицки, лауреат на състезанието „ Паганини " и концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър, кралската опера „ Ковънт гардън ” и Хамбургската филхармония, е солист на The Next Generation Orchestra – интернационалния фестивален оркестър на „ Алегра “.

Събитието е на 19 юли в Централния боен клуб, в София. Най-добрите участници в академията на „ Алегра “, дружно със звездите на фестивала, водени от проф. Гарлицки, ще излязат дружно на сцената за концерта The Next Generation.

В програмата ще звучат произведения от Моцарт – Serenata Notturna, Менделсон – Концерт за цигулка в ре минор, и Шостакович – Камерна симфония в до минор, оп.110 а.



На сцената ще бъдат още виолистът на квартет „ Мерел “ Алесандро Д’Амико, свирил под диригентската палка на Густаво Дудамел, челистът Кирил Злотников, солист на няколко интернационално приети оркестри, работил с фамозни диригенти като Даниел Барембойм и Зубин Мета, съосновател на един от най-успешните квартети сега - Йерусалим квартет, и контрабасистът Алп Туна.



В “The Next Generation ” ще чуем галантното и нежно духовитост на Моцартовата Serenata Notturna, младежкия музикален ентусиазъм на Менделсон - Концерт за цигулка в ре минор, който дава шир за виртуозна изява на солиста и то в едно разгорещено съкровено-романтично изказване.

В цялостния набор от мощни страсти, които този концерт ни е подготвил, ще прозвучи и гласът на засегнатите, онеправданите, отхвърлените и забравени в Камерната симфония в до минор, оп. 110а на Дмитрий Шостакович.



Класическата музика е мост сред генерации и столетия. Тя ни свързва със съвършенството на майсторските звуци, задава безконечни въпроси и елегантно ни дава техните отговори, когато се заслушаме деликатно. The Next Generation Orchestra е огромното постижение на фестивал и академия АЛЕГРА, разнолик портрет на тяхната задача - да окрилява младите гении посредством професионализма на същински музикални митове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР