Проевропейското ръководство на Молдова предприе стъпки за противодействие на руското

...
Проевропейското ръководство на Молдова предприе стъпки за противодействие на руското
Коментари Харесай

Молдова ще организира референдум за членството в ЕС

Проевропейското управление на Молдова предприе стъпки за противопоставяне на съветското въздействие в идния референдум за присъединение към Европейски Съюз. Създаден е Център за стратегическа връзка, който ще работи против акции за дезинформация и опити за операция и подкупване на гласоподаватели. Европейски Съюз счита, че Русия налива пари в Молдова, с цел да купува гласове.

 
Начините за изпращане на пари са доста истински. Имаше всичко – от преместване на пари в брой малко над разрешеното от закона ограничаване до 10 000 евро – пари, които не би трябвало да се заявяват, когато се придвижват през границата. Съответно имаше полети с доста такива куриери.
Янис Мазейкс, дипломат на Европейски Съюз в Молдова

Проучванията демонстрират, че болшинството от молдовците желаят да станат членове на Европейски Съюз, само че има и други отзиви. Референдумът е плануван за октомври.
С две ръце " за "! Нека нашата Молдова процъфтява в Европейски Съюз. Точно както направиха Латвия и други страни от някогашния Съветски съюз. Ние сме разнообразни от страните в Европейския съюз. Ще бъде мъчно да се приспособим и изцяло да преустроим нашата страна. Не го считам за най-хубавия вид.
Прозападният президент на Молдова Мая Санду се кандидатира за преизбиране през есента . Нейните съдружници се притесняват, че Русия ще се опита да повлияе върху изборите.

Москва е срещу присъединението на своя спътник от руската ера към Евросъюза, само че отхвърля обвиняванията за политическа интервенция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР