Продават кайма със смлени кости. На находката се е натъкнал

...
Продават кайма със смлени кости. На находката се е натъкнал
Коментари Харесай

По-добре си ги направете сами: Избягвайте покупката на готови кебапчета и кюфтета

Продават кайма със смлени кости. На находката се е натъкнал гражданин на София, а историята описа ръководителят на сдружението " За налична и качествена храна " доктор Андрей Велчев, представен от " Телеграф ". Към него се е обърнал за помощ пострадалият. 

Потърпевшият изпраща сигнал до организацията, в който написа, че в интервала сред 3-7 януари си купува прясна кайма " Стара планина “ на цена от 16 лв..

" След като я сготвих, се оказа, че в месото има доста количество смлени кости с величина над 5 мм.

Тази кайма се купува за хранене на дете. Моля да апелирате магазините да си вдигнат качеството “, написа попареният. От страна на организацията казусът е придвижен и чакат отговор от обекта, в който е закупена каймата. 

Друг случай е със колбас, който беше с червени петна.

" Това значи, че има някаква неточност в софтуерния развой “, сподели доктор Велчев. Той посочи, че поради откритото нарушаване БАБХ е глобила производителя.

По отношение на усета на колбасите специалистът съобщи, че промишлеността върви с по-бързи темпове и не дава опция на хората да се приспособяват с новите и в случай че на следващия ден им се продаде колбас без месо, те няма да усетят смяната.  

Потребители са обезпокоени и от качеството на продаваните артикули от така наречен топли точки с меса от вида кюфтета, кебапчета, руло " Стефани “ и други общоприети артикули, приготвени от смляно месо. “Продават се артикули, които са с изминал период на валидност. Тогава обаче е мъчно проследимо “, съобщи доктор Андрей Велчев и добави, че има отлив от покупки от тези места.

Д-р Велчев разяснява, че купувачите се съмняват, че по този метод се осъществят изостанали в хладилните витрини артикули като кюфтета, кебапчета, пилета.

Друга причина да се заобикаля покупката на подготвени кюфтета и кебапчета е заради безпокойството, че те са цялостни с ароматизатори, оцветители, сол и така нататък

Освен това измежду находките на клиентите са и пилета, които имат чудноват цвят или усет, който не може да бъде усетен преди покупката им и достигането до трапезата.

" След като евтиното сирене беше предлагано като скъпо, такава наклонност се следи и при месните артикули, най-много при тези, които се продават като кайма “, сигнализира ръководителят.

Той предложи на хората, които желаят да употребяват кайма, да мелят на място месото, с цел да са сигурни в това, което купуват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР