Пробите и изследванията на находището на минерална вода в Рудозем

...
Пробите и изследванията на находището на минерална вода в Рудозем
Коментари Харесай

Изследват лековита минерална вода в Рудозем

Пробите и проучванията на находището на минерална вода в Рудозем не престават, заяви пред Българска телеграфна агенция кметът на града Румен Пехливанов. Изследванията за състава и качествата на минералната вода са част от процедурата по издаване на документ с балнеологична оценка на находището. Чешма с минерална вода в центъра на Рудозем  е разполагаем на локалните поданици.

Първоначалните проучвания демонстрират съвсем индиферентност на водата – pH 7.19 и наличие на магнезий, калий, метасалицилова киселина, хидрокарбонатни съединения и др.  След издаване на оценката ще стане ясно какво приложение би могла да има в балнеологията. Община Рудозем приготвя разпоредба, с която да се регламентира редът на прилагане на минералната вода. Находището е обществена общинска благосъстоятелност с одобрен дебит на употреба. 

Отзивите от локални поданици, които точат  от минералната чешма в града, са положителни, хората изясняват, че водата оказва позитивен резултат върху проблеми с периферната нервна система и опорно-двигателния уред, прецизират от Община Рудозем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР