Приятелска компания не е успяла да си купи за Великден

...
Приятелска компания не е успяла да си купи за Великден
Коментари Харесай

Защо търговец продаде уж намалена за Великден бира на редовната й цена?

Приятелска компания не е съумяла да си купи за Великден питие на оповестената понижена цена . Причината – хората решили да вземат по-голямо количество , защото били доста и отивали на хижа за повече дни, а съгласно разпоредбите на търговеца при покупка на над две каси отстъпката автоматизирано отпада .

Казусът разяснява по „ DarikRadio “ създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова .

„ Търговецът може да сложи сходно ограничаване, тъй като когато приказваме за разпоредбите за отбрана на потребителите, имаме поради и определението за консуматор. Това е този, който купува стоката или услугата за персонална приложимост. Ако си купим нещо в големи количества, поражда подозрението дали ние ще бъдем крайните консуматори в тази верига, или го взимаме, с цел да изпълним на собствен ред комерсиална активност и да го препродадем “ , изясни специалистът.

Тя акцентира обаче, че при съществуването на такова изискване , то наложително би трябвало да е ясно отнапред и да е оповестено в непосредствена непосредственост до цената и стоката .

„ Не, когато клиентът стигне на касата, просто да маркират сякаш понижените артикули на постоянните им цени заради отпадналата отстъпка на съображение взетото количество. Когато си купил повече неща, ти не можеш да проследиш всичко при маркирането “, съобщи Руменова и предложи при по-голям пазар, както е през празничните дни, хората да си гледат касовите бележки преди напускането на магазина и при разминаване наложително незабавно да реагират .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР