Присвоени от семейството 76 дка или чиста кражба от безпомощна

...
Присвоени от семейството 76 дка или чиста кражба от безпомощна
Коментари Харесай

Пореден скандал! Как добричкият кмет Йордан Йорданов присвоява 76 дка чужда земеделска земя

Присвоени от фамилията 76 дка или чиста кражба от безпомощна гражданка! В Добрички Районен съд тече дело по този проблем. Ето по какъв начин се получават 76 декара земеделска земя в село Карапелит. Как тъкмо става това? Фактите приказват...

Фирмата е Едноличен търговец „ Тошко Георгиев – Тера “. Тя става притежател на въпросните декари След обстоятелствена инспекция. Условието – да е стопанисвал и да се е грижел за земята в продължение на 10 година и самият аграрен парцел да няма различен притежател, официално е изпълнено.

В хода на правосъдното дирене се откриват изрично няколко обстоятелството.
Фалшивата благосъстоятелност идва като са предявени искания за благосъстоятелност от страна на Едноличен търговец „ Тошко Георгиев – Тера “. Основават се на декларация, че компанията има контракт за наем на противоречивия аграрни парцел от 2013 година

Проблемът е, че договорът е с Тодорка Василева Иванова, жена умряла 7 години преди датата на сключването на контракта. Така нар. НАЕМАТЕЛ подава в съда по воденото дело и контракт, по който хазяин на същите ниви е Тодорка Василева Иванова. Датата на нейния контракт обаче е 8 години след гибелта й.

В последна сметка излиза, че е нает парцел от умряла, а самата тя преди този момент е била наемател, до момента в който отново не е жива.

Фактически всички контракти за наемане на земята са подписани след гибелта на починалата жена.



С тези неуместни от правна позиция документи са получени от нотариус заверена обстоятелствена инспекция, която трансферира правото на благосъстоятелност върху нещо, което няма по какъв начин да бъде притежавано от въпросните лица. Отведени са и очевидци, които декларират, че в действителност парцелът се стопанисва от бащата на Йордан Йорданов.
Как някой починал дава земя чартърен, не е изследвано в правосъдния развой.

Запознати с тази скица са безапелационни, че в страната продължава да се практикува следното – среща се земя, която не е благосъстоятелност на никого. Правят се подправени контракти за наем с към този момент умряло лице и с обстоятелствена инспекция парцелът става благосъстоятелност на схемаджиите.

Съдът услужливо си е затворил очите за наследство, базирайки се на това, че нямало по какъв начин да бъде взет относителен разбор за собственоръчно написания документ. В прорез с всички закони все още Районен съд-Добрич е на страната на мощните – кмета Йордан Йорданов, неглижирайки изцяло наследството.

Юристи обаче, са безапелационни, че точно бащата на Йордан Йорданов и той като негов правоприемник, би трябвало да потвърди, че наследството е подправено. Ако не успее – парцелът си има притежател и няма по какъв начин да бъде добит с обстоятелствена инспекция.
Казусът със 76-те заграбени декари в Карапелит под формата на завещание от Йордан Йорданов към момента не е завършен.

Потърпевшите се съмняват, че той ще употребява целия си властови запас, в случай че стане кмет – както и до в този момент, с цел да си резервира непознатите земи за себе си. А акредитиран юрист по делото напълно инцидентно се оказва общински консултант и персонален кметски кум.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР