Пристигналите тази година в любимата лятна дестинация Гърция първи туристи

...
Пристигналите тази година в любимата лятна дестинация Гърция първи туристи
Коментари Харесай

С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Пристигналите тази година в обичаната лятна дестинация Гърция първи туристи са сюрпризирани от новите цени на храни, питиета и нощувки, оповестява бТВ.

Гирос, обичайна гръцка бърза храна, към този момент се продава за 4 евро, с спомагателна такса за опаковка, в случай че, несъмнено, поръчате порция, споделя „ Денар “.

По плажовете коктейлът " Аперол " към този момент коства 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма да откриете. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават същите, само че туристите се чудят дали тези нови нараствания ще се отразят на почивката им.

Въпреки покачването на цените обаче Гърция остава известна дестинация за туристите, изключително към Великденските празници.

От друга страна, нарастването на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината по отношение на предходната година и нарастването на приходите с 24,5% демонстрират, че Гърция към момента притегля огромен брой гости.

Това може да значи, че макар високите цени, туристите към момента намират Гърция за привлекателна дестинация.

Реакциите на туристите са комбинация от приемане и нужда от адаптиране към новите стопански условия, като в същото време се търсят различни способи за икономисване.

Местните поданици в Гърция пък са със смесени усеща към новите цени.

Докато някои се приспособяват към възходящите разноски, други са загрижени за въздействието на инфлацията върху всекидневието.

Според отчетите локалните заведения за публично хранене са изправени пред предизвикването да привлекат туристи при започване на летния сезон заради нестабилното време и високите цени.

В устрема си да задържат клиентите, пазарите оферират понижени цени на съществени хранителни артикули. Цените за настаняване също варират и локалните поданици би трябвало да се оправят с тези промени, до момента в който се пробват да останат конкурентоспособни в туристическия бранш.

Местните наподобява се борят да намерят баланс сред поддържането на качеството на услугите и привличането на туристи, като в същото време се оправят с персоналните си финансови провокации.

Тази обстановка ги принуждава да бъдат изобретателни и да търсят нови способи за привличане на гости, без да компрометират приходите си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР