Приключи ученическият конкурс Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“

...
Приключи ученическият конкурс Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“
Коментари Харесай

Над 100 участници се включиха в националния ученически конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ 

Приключи ученическият конкурс „ Изкуството като фантазия и фантазиите в изкуството “ за млади гении в областта на изкуствата, проведен от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Той е част от седемнадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата.

В състезанието се включиха над 100 възпитаници от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Видин, СУ „ Никола Йонков Вапцаров “ – Петрич, НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Благоевград, СУИЧЕ „ Св. Климент Охридски “ – Благоевград, ПМГ „ Акад. С. П. Корольов “ – Благоевград, Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград /ЦПЛР/, СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Видин, ЕГ „ Акад. Людмил Стоянов “ – Благоевград, ПГИ „ Иван Илиев “ – Благоевград, СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Симитли. Те демонстрираха своя гений в категориите „ Театрално изкуство “, „ Музика “ и „ Изобразително изкуство “.

Жури от хабилитирани преподаватели оцени и класира участниците. Класираните възпитаници бяха отличени с дипломи, които се признават за сполучливо положени конкурсни кандидатстудентски изпити и ще получат опция да продължат образованието си в съответстващи специалности на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

В рамките на състезанието се организира и Ден на отворените порти, по време на който бъдещите кандидат-студенти се срещнаха с материалната база и участваха на занятия на студентите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР