Приходите на платежния пазар в света до 2030 г. могат

...
Приходите на платежния пазар в света до 2030 г. могат
Коментари Харесай

BCG прогнозира бум на пазара на безкасови плащания

Приходите на платежния пазар в света до 2030 година могат да се усилят до 2,9 трилиона $, което е съвсем два пъти повече спрямо 2020 година, а Русия ще може да ускори международното си водачество. Това се показва в известие за пресата на Boston Consulting Group (BCG) по отчета на BCG „ Глобален пазар на платежни услуги 2021: Тарифи за напредък “.

Растежът на приходите през идващите пет години евентуално ще се следи във всички райони, сочи отчетът. Вероятно през 2020-2025 година Азиатско-тихоокеанският район ще резервира лидерската си позиция и ще показва годишен растеж на приходите (CAGR) на равнище от 8,8%. Следват Латинска Америка (8,3%), Близкия изток и Африка (6,9%), Северна Америка (5,8%) и Европа (5,3%).

В документа се споделя, че през 2020 година приходите на международния пазар на заплащания са намалели единствено с 2,5% спрямо 2019 година и са в размер на 1,5 трилиона $. Но евентуално ще доближат 2,9 $ до 2030 година Авторите на отчета разпознават няколко международни трендове, които ще преобладават в платежната промишленост през идващите години. По -специално, цифровите екосистеми и профилирани софтуерни решения ще играят все по-важна роля в тази промишленост, защото на пазара навлизат софтуерни колоси, интегрирани снабдители на програмен продукт и финтех компании, а банките демонстрират по -голяма ангажираност.

Придобиването на търговци ще поддържа най-високите темпове на напредък в целия платежен бранш. Средният годишен ритъм на напредък (CAGR) се чака да се върне до 11,3% през идващите пет години, покрай междинния преди пандемията - 11,8% сред 2015 и 2019 година Авторите на отчета считат, че през 2020-2025 година приходите на емитентите могат да се усилят със 7,6%. Този индикатор за разплащателните мрежи може да нарасне с 11,4%. Тази цифра е близка до средногодишните темпове на напредък (CAGR) надлежно 9,4% и 11,2%, които бяха следени в петгодишния интервал преди началото на пандемията.

Пулът от доходи от корпоративни заплащания се чака да се възвърне бързо, като темповете на напредък от към 6,6% до 2025 година Очаква се нова вълна от финансови и софтуерни компании, профилирани в заплащания с криптовалута и децентрализирано финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР