Пригответе и сервирайте само на хора, които са на диета,

...
Пригответе и сервирайте само на хора, които са на диета,
Коментари Харесай

Пандишпаново руло с крем Ванилия и шоколадови пръчици

Пригответе и сервирайте единствено на хора, които са на диета, тъй като по този начин ще има повече за вас

Необходими Продукти

● брашно - 150 г
● яйца - 6 бр.
● захар - 40 г за жълтъците
● захар - 100 г за белтъците
● ванилия - 2 бр.
● вода - 30 мл
● масло - 50 г

За крема


● жълтъци - 2 бр.
● прясно мляко - 600 мл
● брашно - 100 г
● захар - 150 г
● масло - 50 г
● ванилия - 1 бр.

Начин на подготвяне

Счупете яйцата и в обособени купи разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със посочената захар и вода върху котлон, който е на междинна степен. След което без да се загряват се доразбиват, до момента в който не станат на гъста, кремообразна примес.

Отделно се разрушават белтъците, като към тях добавите и двата отделени белтъка от жълтъците за крема. Разбиват се на корав сняг с посочената за това захар. Добавете жълтъците към белтъците. Пресейте брашното и започнете да добавяте към яйчената примес по малко, като бъркате непрестанно.

Когато сместа е подготвена, я изсипете в тава, на дъното на която има намазана с маслото хартия за печене. Печете в мощно загрята фурна за малко. Когато е подготвена, още до момента в който е топла, благодарение на забрадка навийте блата на руло и оставете да изстине.

През това време си пригответе крема: Разбийте жълтъците с половината от захарта. Сложете на котлона млякото, като си оставите малко, дружно със останалата захар и оставете да кипне. В млякото, което сте оставили, размийте брашното и го прибавете към разрушените жълтъци.

Когато млякото кипне, изсипете сместа с жълтъците и брашното на тънка бликам към него, като бъркате непрекъснато. След като свалите крема от котлона, прибавете кравето масло и ванилията. Оставете крема да изстине. Когато блатът е изстинал го развийте и го поставете върху чиста хартия.

Намажете го с крема, като оставите малко от него за намазване от горната страна. Навийте блата още веднъж на руло и го намажете от горната страна с останалия крем. Поръсете от двете страни с шоколадовите пръчици. След това нарежете готовото руло на порции и сервирайте. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР