Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм

...
Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм
Коментари Харесай

Елена Йончева: Делян Пеевски ми се обади лично и ми предложи да съм в евролистата на ДПС

„ Приемам номинацията на Движение за права и свободи като оценка за всичко, което съм свършила в Европейския парламент за България “, изясни евродепутатът Елена Йончева.

„ Делян Пеевски ми се обади персонално. Покани ме в постройката на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че би трябвало да помисля. Обясних, че ще приема, в случай че имам правото да не отстъпвам това, което съм отстоявала и до момента “, акцентира тя.

От ДПС-Благоевград оповестиха в понеделник, че на съвещанието на Областния съвет на партията е взето решение измежду издигнатите за претенденти за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В сегашния европарламент тя е народен представител от Българска социалистическа партия в Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

В отговор на въпрос за думите на Нинова, която разгласи, че с номинацията на Йончева са лъснали зависимости, евродепутатката от Българска социалистическа партия съобщи: „ Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази постройка, демонстрира, че аз нямам зависимости. По моя самодейност беше направена резолюция за България, в която се показва, че имаме съществени проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това демонстрира, че няма взаимозависимост “.

„ Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези борби. Предстои законодателство, обвързвано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази независимост си я давам аз. Като публицист и политик аз самата съм гаранция за свободата си “, добави евродепутатът.

" Вероятно нашите членове и симпатизанти са припознали в госпожа Йончева достоверен притежател на европейските полезности ", съобщи през днешния ден съпредседатателят на АЛДЕ Илхан Кючюк.

„ Тя е номинирана още в понеделник от една от главните ни партийни организации – тази в Благоевград. Традиция на Движение за права и свободи е в листите ни да има представители на партията, потвърдили своята преданост, престиж и работа през годините, както и да почитаме и избора на нашите членове и симпатизанти, когато приказваме за по-широк кръг от хора, т.е. - гражданска квота. Г-жа Йончева беше припозната на регионалното ни съвещание като един от вероятните претенденти на Движение за права и свободи в листите на идните европейски избори. Това не е някаква особена вест за нас. Имаме такава традиция. През годините доста авторитетни хора от гражданската квота са попадали в листите на Движение за права и свободи ", сподели Кючюк.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Надпреварата за първото място в евролистата бе сред нея и ръководителя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев. Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев - със 75. Двамата резервираха тогава положителния звук по време на предизборната акция, макар че Сергей Станишев подлага на критика Корнелия Нинова за подредбата на листата.

Само година по-късно връзките сред Елена Йончева и управлението на Българска социалистическа партия са утежниха. Йончева подлага на критика Корнелия Нинова, а социалистите смъкнаха политическото си доверие от евродепутата.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР