При кацане на летището в Катманду катастрофира бангладешки пътнически самолет

...
При кацане на летището в Катманду катастрофира бангладешки пътнически самолет
Коментари Харесай

27 души са загинали при катастрофата на самолет в Катманду

При кацане на летището в Катманду катастрофира бангладешки пътнически аероплан с 67 пасажери, най-малко 27 от тях са починали, съобщи представител на армията.

 © Българска телеграфна агенция
Представители на управляващите оповестиха за медиите, че от останките на машината са измъкнати телата на починали и ранени. Самолетът на US-Banga Airlines пристигал от Дака, когато се врязал във футболно игрище покрай летището на Катманду.

Говорител на държавното управление удостовери случая, само че съобщи, че не може да назове прецизен брой на починали и оживели. Друг представител на управляващите сподели пред Агенция Франс Прес, че ранените са най-малко 20 и са закарани в болница.

Машината е била Bombardier Dash 8 Q400 на 17 години. След случая летище Катманду беше затворено.

US-Bangla Airlines е частна самолетна компания, която стартира да действа през 2014 година под логото „ Лети бързо, лети несъмнено “. Базираната в Дака самолетна компания организира през май 2016 година първия си чуждестранен полет до Катманду. От тогава тя разшири мрежата си от трасета в Южна Азия, Близкия изток и Югоизточна Азия.
 Пътнически аероплан се разруши при кацане на летището в Катманду Пътнически аероплан се разруши при кацане на летището в Катманду
Пътнически аероплан се разруши при кацане на интернационалното летище на непалската столица Катманду "Трибхуван ". За момента не е ясно дали има жертви, пред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР