Президентът Сирил Рамафоса приветства постиженията на Южна Африка под ръководството

...
Президентът Сирил Рамафоса приветства постиженията на Южна Африка под ръководството
Коментари Харесай

Рамафоса приветства рекорда на ANC, докато Южна Африка отбелязва 30 години демокрация

Президентът Сирил Рамафоса приветства достиженията на Южна Африка под управлението на неговата партия, до момента в който страната чества 30 години народна власт след края на апартейда.

27 април е денят, „ в който смъкваме оковите си. Камбаните на свободата биеха в нашата велика страна “, сподели 71-годишният Рамафоса в събота, напомняйки на южноафриканците за първите демократични избори през 1994 година, които сложиха завършек на ръководството на бялото малцинство.

„ Демокрацията в Южна Африка е млада. Това, което постигнахме за тези къси 30 години, е нещо, с което всички би трябвало да се гордеем. Това е безпределно по-добро място, в сравнение с беше преди 30 години “, сподели той в тирада по случай „ Деня на свободата “ в Union Buildings, седалището на държавното управление, в Претория.

На първите всеобхватни избори неразрешената по-рано партия Африкански народен конгрес (АНК) завоюва преобладаващо болшинство и направи своя водач, Нелсън Мандела, първия негър президент на страната, четири години откакто б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР