Президентът Румен Радев проведе среща с новия ръководител на Представителството

...
Президентът Румен Радев проведе среща с новия ръководител на Представителството
Коментари Харесай

Радев и новият ръководител на Представителството на ЕК у нас обсъдиха Шенген и парите по ПВУ

Президентът Румен Радев организира среща с новия началник на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова и я приветства за встъпването ѝ в служба у нас през март.

Румен Радев и Йорданка Чобанова разискаха упованията за присъединението на България към сухопътните граници в Шенген след премахването на 31 март на контрола по вътрешните въздушни и морски граници.

Възможностите България да получи втория транш от средствата по Плана за възобновяване и резистентност и уговорките, поети от страната ни за задачата, също бяха тематика на диалога. Румен Радев означи, че единствените получени от страната ни средства по ПВУ са първият транш през декември 2022 година по време на служебното държавно управление.

По време на диалога бяха прегледани и въпроси, свързани с дискутираните сега детайли на смяна в политиката на разширение на Европейския съюз и процедурите за взимане на решения в Съвета на Европейски Съюз. Румен Радев и Йорданка Чобанова означиха значимостта на идните избори за Европейски парламент, както и на дейна акция с фокус върху значимите за бъдещето на европейските жители и на Общността тематики.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР