Президентът на САЩ Джо по време на преговорите с лидерите

...
Президентът на САЩ Джо по време на преговорите с лидерите
Коментари Харесай

Байдън обяви датата на руската инвазия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо по време на договарянията с водачите на няколко страни от Европейски Съюз и НАТО в петък, 11 февруари, им е споделил, че съветската офанзива против ще стартира на 16 февруари по информация на американския вестник Politico, представен от украинското издание ”Корреспондент”.

Така американският вестник, базирайки се на високопоставени чиновници, оповестява, че съгласно Вашингтон нахлуването на съветските войски ще бъде предшествано от ракетни удари и хакерски атаки, оповестява " Фокус ".
свързани новини7611на 11.02.2022
В същото време, съгласно вестника, в Европа са реагирали скептично на изказването на американската страна. „ Европейски Съюз към момента отхвърля да повярва в това. Ще бъде такава неточност. Войната ще коства скъпо ", цитира изданието един от източниците.

В същото време, както беше посочено, участниците в диалога са се съгласили, че главното в този момент е да бъде непокътнато западното единството и страните да бъдат подготвени със глобите против Москва.

Украинското издание написа, че немското списание Der Spiegel също оповестява, че на договарянията е декларирал, че евентуалната дата за нахлуването на съветските войски в е 16 февруари. Освен това, написа списанието, Съединените щати са предоставиха на съдружниците доста детайлности за подготовката на тази офанзива: „ Бяха особено разказани маршрутите на съветската инвазия, както и обособените съветски елементи и дилемите, които те би трябвало да поемат “.

„ Корреспондент” прецизира, че онлайн срещата на водачите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Канада, Полша, Румъния и Франция, както и на генералния секретар на НАТО и ръководителя на Европейската комисия е траяла съвсем час и половина.

На тази среща страните са се договорили в идващите дни да удвоят дипломатическите си старания за разрешаване на обстановката към Украйна.

В същия ден Bloomberg, базирайки се на американското разузнаване, заяви, че Русия възнамерява да стартира пълномащабна инвазия в на 15 февруари.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР