Президентът на Намибия Хаге Гейнгоб почина на 82-годишна възраст, съобщиха

...
Президентът на Намибия Хаге Гейнгоб почина на 82-годишна възраст, съобщиха
Коментари Харесай

Президентът на Намибия Хаге Гейнгоб почина на 82-годишна възраст

Президентът на Намибия Хаге Гейнгоб умря на 82-годишна възраст, оповестиха от кабинета му, по-малко от месец откакто беше оповестено, че ще се подложи на лекуване от рак.

Geingob умря в неделя в болничното заведение Lady Pohamba в столицата Windhoek със брачната половинка си и децата си до себе си, сподели настоящият президент Нанголо Мбумба в изказване, оповестено на формалната страница на Geingob във Фейсбук.

„ Нацията на Намибия загуби бележит прислужник на народа, икона на битката за избавление, основният проектант на нашата конституция и стълбът на дома на Намибия “, сподели Мбумба.

„ В този миг на най-дълбока тъга приканвам нацията да остане спокойна и събрана, до момента в който държавното управление се грижи за всички нужни държавни договорености, мерки и други протоколи. Ще бъдат направени спомагателни известия в тази връзка. “

Офисът на Geingob разгласи предишния месец, че африканският водач е почнал лекуване след откриването на „ ракови кафези “ по време на рутинна колоноскопия и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР