Президентът на МОК, Томас Бах направи обръщение към генералната асамблея

...
Президентът на МОК, Томас Бах направи обръщение към генералната асамблея
Коментари Харесай

Томас Бах с обръщение към Генералната асамблея на ЕОК

Президентът на МОК, Томас Бах направи послание към генералната асамблея на Европейските олимпийски комитети /ЕОК/ състоялата се в Скопие, Република Северна Македония, на 10 и 11 юни.

В речта си президентът Бах акцентира въздействието на съветската инвазия в Украйна върху света на спорта и украинската олимпийска общественост. Той обясни дейностите на МОК след експлоадирането на войната, които включват както защитни ограничения за целостта на надпреварите, по този начин и наказания против виновните за войната.

„Трябваше да вземем защитни ограничения във връзка с съветските и беларуски спортисти и публични лица за присъединяване в интернационалните надпревари, като препоръчаме тяхното безучастие – съобщи Бах. – Времето за унищожаване на тези ограничения не е дошло“.

Той също по този начин акцентира значимостта на отбраната на задачата на олимпийското придвижване: „ тъй като тази задача е във вашите сърца, тъй като тази задача е повода да започнете кариерата си в спортната администрация. Тази задача е да сплоти света в мирна конкуренция. И тази задача е още по-важна в нашия толкоз фрагментиран свят.“ След това той заключи: „ Нашата задача е филантропична задача и тази филантропична задача можем да осъществим единствено в случай че стоим над и оттатък политическите разлики и всички разлики, политически, културни или спортни “.

Пълният текст на речта може да намерите
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР