Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на откритото контролно състезание

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на откритото контролно състезание
Коментари Харесай

Илиана Раева празнува рожден ден в залата |

Президентът на БФХГ Илиана Раева участва на откритото контролно съревнование за Боряна Калейн, Татяна Воложанина и Ева Брезалиева, което се организира в подготвителна зала на " Арена Армеец ".

Раева, която през днешния ден чества рожден ден, получи доста цветя за празника и подарък от олимпийските шампионки от ансамбъла Симона Дянкова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова.

Раева беше поздравена и от трикратните международни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова.

Това беше последна инспекция за Воложанина и Брезалиева преди да отлетят за Атина за присъединяване на Световната купа от 18 до 20 март.

" Пожелавам си здраве на мен, на фамилията си, на приятелите ми, на всички хора в България и по света, поисквам си да имаме още доста нови триумфи, доста мощна и сполучлива българска художествена гимнастика ", сподели Раева след контролното, което се организира със съдии, само че без оценки и класиране.

Тя добави, че е удовлетворена от представянето на националките на интернационалния шампионат " Афродита къп " в Атина предишния уикенд, на който България завоюва 11 медала.

" Аз съм извънредно удовлетворена от първия шампионат, тъй като съумях да се ориентирам, макар че нямаше доста мощна конкуренция. Това, което видях и доста ми хареса беше, че българските композиции и съчетания изрично се отличаваха от всички останали. Мисля, че ние най-добре на този стадий сме се справили с новия устав, имаме едни от най-сложните композиции, изключително при девойките, без значение от грешките, които се позволиха. Но това е пътят... доста е ранен стадият към момента, доста друга е гимнастиката.

Допускаме още доста неточности, само че особено през днешния ден те бяха от липса на централизация, за първи път играха малко по-разсеяно. Те са в доста по-добра форма и се надявам в Атина да покажат композициите си по най-хубавия метод. На този стадий грешките не ме плашат. Много съм удовлетворена от пътя, който пое българската художествена гимнастика ", добави президентът на БФХГ.

Раева сподели още, че Боряна Калейн, Воложанина и Брезалиева сега играят на по-малко от половината от опциите си.

" В момента те демонстрират 30-40 % от опциите си. Този нов устав е за Боряна Калейн. Композициите й са зрелищни със скандални нюанси в тях и не са единствено доста добре направени по новия устав. Тя по неповторим метод може да покаже артистичността в художествената гимнастика. Така подхожда на един модернист, по този начин би трябвало да подхождащ, в случай че искаш да впечатляваш и да побеждаваш и в случай че Боряна Калейн тренира по този начин, както го прави в последните две седмици, тя ще бъде един от безспорните кандидати за шампионска купа в многобоя, изрично. Всички съпернички от Русия, Беларус и Украйна, в това число и сестри Аверини, не са в положение да играят тази гимнастика, която сега играе Боряна Калейн. Но тя би трябвало да си почисти и създаде съчетанията. Имахме доста сериозен диалог с нея и тя в последните две седмици работи по този начин, както би трябвало да работи, тъй като Боряна към този момент няма време за неуспехи ", добави Раева.

Тя разкри, че напълно скоро пред аудитория ще бъдат показани новите две композиции на новия отбор. Българките ще открият сезона с Гран при на Марбея на 26 и 27 март.

" Ансамбълът през вчерашния ден бях при тях, те се върнаха от " Спортпалас ". Много огромна и доста приятна изненада ви чака. Преди да заминат за Марбея ще създадем едно контролно съревнование пред аудитория, тъй като тези две години на пандемия доста фрапантно се отразиха на състезателките. Затова е значимо почитателите да са тук и девойките да играят в спортна конюнктура, с цел да привикват. Така че очаквайте публично контролно и показване на двете композиции, ще бъде напълно скоро, може би още до края на седмицата, тъй като те пътуват за Испания идната седмица ", разяснява Илиана Раева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР