Президентът Джо Байдън и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Президентът Джо Байдън и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Всичко е ясно: Байдън VS Тръмп на 5 ноември

Президентът Джо Байдън и някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп са безапелационните спечелили в предварителните избори за номинациите на техните партии, извършени в по този начин наречения „ Супер вторник “.

Така падат всевъзможни подозрения кои са кандидатите на демократите и на републикаците за Белия дом в изборите на 5 ноември.

Доналд Тръмп реализира победа в минимум 12 от щатите, в които се организираха предварителни избори на Републиканската партия в по този начин наречения „ Супер Вторник “.

Неговата директна съперничка – някогашният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации – Ники Хейли е плануваният победител единствено в 1 щат – Върмонт, само че там броенето не е завършило и в случай че резултатът й падне под 50 %, 17-те делегати, предавани от щата, ще се поделят сред двамата.

Приключи изборният ден и в Калифорния, където съгласно прогнозите още веднъж победител е Тръмп. Това е и щатът, даващ най-вече делегати на претендентите. Резултатите от партийните събрания в Аляска ще бъдат оповестени по-късно.

В победната си тирада Тръмп съобщи, че ще сплоти „ тази разграничена страна “.

„ Много ви благодаря! Наричат го „ Супер вторник “ с причина. Това е нещо огромно. Експертите и другите ми споделят, че в никакъв случай не е имало нещо толкоз безапелационно. Беше невероятна вечер и необикновен ден, извънреден интервал от време в историята на нашата страна “, съобщи Доналд Тръмп.

В лагера на Демократите победител е Джо Байдън, който макар, че доминираше във всички щати не съумя да вземе номинацията на партийните събрания в единствената американска територия, участваща в „ Супер Вторника “ – Американска Самоа, а делегатите отидоха в Джейсън Палмър.

След като изборните резултати станаха ясни, Байдън разгласява изказване, в което се споделя, че те американския народ с явен избор: „ Ще продължим ли напред или ще позволим на Доналд Тръмп да ни завлече обратно в хаоса, разделянето и тъмнината, които определяха мандата му? “.

В множеството щати, участващи в „ Супер вторника “ имаше гласувания за претендентите и на двете партии. Изключение вършат единствено Аляска, където се организират партийни събрания на Републиканците и Айова, като в щата нямаше гласоподаване, а на „ Супер Вторника “ се афишират резултатите от вота по пощата за демократите, извършен в средата на януари.

В Американска Самоа пък се организираха само партийни събрания на демократите. Общият брой на заложените делегати в „ Супер Вторник “ е 854 за Републиканската партия, и 1420 за демократите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР