През тази година са предвидени са 2 млн. лв. за

...
През тази година са предвидени са 2 млн. лв. за
Коментари Харесай

2 млн. лв. за велоалеи във Варна заложени за тази година

През тази година са планувани са 2 млн. лева за велоалеи във Варна. Това заяви по време на събитието „ Капитал Градове “ заместник-кметът с сектор превоз Христо Рафаилов.

По думите му значим детайл от устойчивата подвижност е велотранспортът, за който във Варна няма добре развита инфраструктура. Според Рафаилов съществуващата веломрежа е построена без предварителни изследвания на потребностите на велосипедистите. Затова управлението на Община Варна е в деен разговор с велоклубовете. Целта е да се построи вярната инфраструктура на вярното място, сподели още той и добави, че в бюджета на общината за велоалеи за тази година са планувани 2 млн. лева

По думите на Рафаилов постигането на устойчива градска подвижност (УГМ) е в основата на стабилно развитите градове, към които се стремим. От друга страна, УГМ е тясно обвързвана с трендовете в градското обмисляне. Йерархичната конструкция на УГМ включва пешеходен, велосипеден и градски превоз във всичките им форми, таксита, коли за краткотрайно прилагане и персонални МПС.

Пешеходният трафик се явява пиедестал на УГМ и е от предпочитана значимост за Община Варна. Затова управлението подчертава върху градската инфраструктура, за която са заложени 104 млн. лева в бюджета за 2024 година, а планове за още 36 млн. лева са планувани от държавния бюджет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР