През следващите три години съседна Сърбия ще председателства Глобалното партньорство

...
През следващите три години съседна Сърбия ще председателства Глобалното партньорство
Коментари Харесай

Нашата съседка, която оглавява глобално партньорство за изкуствен интелект

През идващите три години прилежаща Сърбия ще ръководи Глобалното партньорство за изкуствен интелект (GPAI), оповестиха локалните медии. През първата и третата година страната ще бъде помощник-председател, а през втората година главен ръководител, разясняват от PR службата на сръбския президент.

" Трудно е да се изясни накратко какъв брой значимо е това за нашата страна от позиция на наличието в международните трендове за развиване на изкуствения разсъдък " съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.
 Българският компютърен институт INSAIT се причислява към първия Алианс за изкуствен интелект в света по покана на IBM и Meta
По покана на IBM и Meta: Българският INSAIT става част от първия Алианс за изкуствен интелект в света

INSAIT е единственият представител от Източна Европа

GPAI е самодейността, която се стреми да откри световни стандарти и правила за развиване на изкуствения разсъдък, както и да форсира развиването на AI в международен мащаб. Основан е през 2020 година по самодейност на президента на Франция Еманюел Макрон и премиера на Канада Джъстин Трюдо.
 Снимка 636486
Източник:

Секретариатът на GPAI е към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), а експертните му центрове са ситуирани в Монреал и Париж, като новият ще бъде открит в Япония.

Сърбия беше призната доскоро повече от година, като една от 29-те членки. Сред останалите значими участници са Съединени американски щати, Англия, Индия, Япония, Южна Корея, Бразилия, Франция, Германия и Турция.

Миналогодишната среща на върха на GPAI се организира в Индия и беше открита от министър-председателя на страната Нарендра Моди в наличието на доста представители на страни и специалисти от целия свят.

Република Сърбия ще получи опцията да бъде хазаин на идната среща на върха, която ще се организира в Белград.
 BgGPT: Какво може, какво не може и какво не би трябвало да може
Пуйка с живак, бомба и бягство от България: BgGPT ще ви изясни по какъв начин

Големият езиков модел на INSAIT и неговото чат приложение са решение, което си търси проблема
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР