През следващата седмица ЕС ще направи следващата крачка в преговорния

...
През следващата седмица ЕС ще направи следващата крачка в преговорния
Коментари Харесай

ЕС е готов да започне преговори за членство с Украйна

През идната седмица Европейски Съюз ще направи идната крачка в преговорния развой с Украйна, разяснява зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис по време на брифинг с премиера на страната Денис Шмихал в Киев, съобщава Bloomberg. Според комисаря през идната седмица Европейска комисия ще насочи рекомендация за начало на договаряния с Украйна.
Прочетете още
" Вече има доста добър прогрес, по тази причина не е нужно да сътворяваме ненужно закъснение ", сподели Домровскис. Европейска комисия ще стартира и разбори за правните аспекти от присъединението на Киев.

През декември европейските водачи се схванаха да разрешат началото на преговорния развой, когато Европейска комисия реши, че страната е подготвена. Тогава бяха отправени няколко рекомендации, които би трябвало да бъдат изпълнени преди началото на процедурите.

Подобен ход вериятно ще бъде признат доста положително в Украйна при започване на третата година от началото на пълномащабната война и недостигащите снаряди на фронта.

По рекомендация на Европейски Съюз Киев направи няколко основни промени във връзка с правосъдната система, правата на малцинствата и битката с корупцията. Върховната Рада обаче би трябвало да одобри още няколко закона, предложени от европейските управляващи.

Дори и да започва преговорния развой, пътят до пълноправното участие може да отнеме години. Последният към този момент член на Европейски Съюз - Хърватия, договаря 10 години преди да влезе в общността.

Турция пък води договаряния за участие от 2005 година като бяха отворени 16 от 35-те преговорни глави. Само една от тях за всички тези години беше краткотрайно затворена - в региона на науката и научните проучвания. През 2018 г одина европейските институции решиха, че Турция по-скоро се отдалечава от Европейски Съюз и процедурите бяха замразени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР